MEET THE MAKERS: CATINCA [88 GOODS]

Inspiratie / by Grolsch RO

Unele proiecte încep de la un simplu implus. Altele sunt planificate cu mult timp înainte de a ieși la lumină. Curioși să aflăm poveștile din spatele obiectelor care ne fură privirile la târguri, în magazine și pe la prieteni, am creat Meet the Makers, o serie ce își propune să surprindă creativitatea tinerilor designeri români.

CATINCA: Salut, eu sunt Catinca și îmi place să spun despre mine că sunt artist marochiner. Zic asta pentru că am învățat singură această meserie.

M-a găsit ea pe mine, de fapt, în atelierul tatălui meu de legătorie de carte. Și așa a luat naștere brand-ul 88 goods – Good vibes crafted by hand.

Lucrez manual tot, de la tăiat la tipar, la cusut, și fac și foarte multe produse custom. De fapt așa am ajuns să cresc acest brand, pentru că au venit foarte mulți oameni la mine în atelier și mă rugau să le fac tot felul de produse. Și așa am învățaț.

Am început jucându-mă cu bucăți de piele la tatăl meu în atelier. Mai întâi mi-am făcut o brățară, apoi am făcut câte un portofel, și tot așa.

La început coseam de mână, aveam niște unelte care mă ajutau să dau găuri, și apoi am început să cos la mașină.

Am un mod în care intru în mood-ul ăsta creativ. În primul rând, îmi pun șorțul. În momentul în care pun șorțul pe mine parcă intru așa într-o stare. Uneori îmi aprind și niște bețișoare parfumate, îmi pun o anumită muzică. Adică da, chiar am un ritual.

Social Media e destul de importantă în business-ul ăsta, că oamenii trebuie să vadă și trebuie să fii acolo prezent. Din păcate sau din fericire, cam majoritatea timpului oamenii și-l petrec acolo în online. Dar cred că e mai importantă întâlnirea cu oamenii în offline și să fie face to face, să poți să vorbești cu ei.

Ca și feedback, oamenii mi-au zis că le-a plăcut foarte tare la atelier, le-a plăcut interacțiunea cu mine, faptul că am fost acolo și am putut să le aduc o bucurie că le-am făcut lucruri custom. Și asta cred că e mult mai important decât în online.

În afară de marochinărie, mai fac haine. Uneori mai fac și pentru alții, dar mie îmi fac destul de des. Bine, asta cred că o făceam de mică, ca toate fetele care făceau haine păpușilor. Și cred că la un moment dat, cumva, voi ajunge să fac și asta.https://www.facebook.com/88goodsro/
Back Published 29 Nov 2018 Inspiratie
0 comments
Choose a cover
Choose