ON CREATIVITY: Anca din Casa

Creativitate / by Grolsch RO

Ce înseamnă creativitatea? Greu de răspuns. Însă cert este că nu doar cei talentați se bucură de ea. Creativitatea se poate cultiva de oricine este destul de curios să o găsească. Pentru că este în fiecare dintre noi, indiferent de cine suntem sau în ce domeniu lucrăm. Seria de interviuri On Creativity continuă cu noi unghiuri despre ce înseamnă creativitatea.

Anca din Casă: Sunt Anca, sunt barman de 11 ani de zile. Încerc să caut tot timpul pasiuni. Nu am una constantă, încerc să găsesc tot tipul lucruri noi, să-mi ies din rutină, să-mi ies din zona de confort.

Tocmai de aia nu sunt longevivă în job-urile mele, din păcate, și încerc tot timpul să schimb mediile, oamenii, să cunosc cât mai mulți oameni. Cred că despre asta este vorba.

Am evitat tot timpul să stau într-un birou și să fiu constantă în ceva.

Fac sport. Îmi place sportul foarte mult. Am făcut și cățărat la un moment dat. Acum m-am apucat de caligrafie, de vreo 2 ani jumătate fac asta.

Creativitatea cred că vine fără să-ți dai seama. Tot așa, din frica asta de a nu face ceva obișnuit, sau să schimbi tot timpul, să nu ai rutină. Dacă ești obișnuit să mergi pe partea dreaptă, mai mergi și pe stânga să vezi cum e, doar de dragul de a schimba ceva. Și atunci devii creativ.

Iar creativitatea cred că e exprimată mai mult prin feedback-ul pe care îl primești de la oameni. Că eu nu mă văd pe mine, doar că lumea îmi spune că sunt originală, că sunt autentică. Dar nu mă consider așa, adică nu am vrut să ajung aici. Am încercat să fiu eu prin tot ce am făcut.

Nu pot să cred că există ceva original 100%. Eu cred că s-a inventat totul până acum și că doar putem să luăm din stânga și din dreapta cât să creăm ceva să fie al nostru.

Cred că a rămas o parte din mine în Control. Din punctul ăsta de vedere, ăla mi se pare un loc creativ, unde vin toți creativii de la noi. Și...da, ăla cred că e.

Venea lumea la bar și îmi cerea chestii, și eu încercam să îi surprind cât mai mult, mai ales că erau obișnuiți cu un anumit gen de băuturi. Și încercam să mai fac câte un twist în ceva și cred că așa mă exprimam. Și prin îmbrăcăminte, clar.

De exemplu, cu caligrafia...Nu m-aș fi văzut, pentru că îmi tremurau mâinile, sunt super stângace, super clumsy. Și tocmai de asta am ales caligrafia, ca să fie cât mai challenging și cât mai greu. Asta le-aș spune: ce e cel mai greu, aia încercați să faceți.

Back Published 01 Aug 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose