TRAVKA a împlinit 15 ani de ritmuri experimentaliste

/ by Grolsch RO

Anul acesta, formația TRAVKA a împlinit 15 ani de activitate. De-a lungul anilor, lirica deosebită a formației a transformat TRAVKA poate într-una dintre cele mai îndrăgite formații de alternative din România. De la metode de promovare neconvenționale, precum albumul călător, până la concerte live care lasă fanii ca-ntr-un vis, TRAVKA se menține relevantă și continuă să își facă curioși ascultătorii.

Experimentalist.RO: Fiecare formație are o poveste aparte despre primele piese înregistrate, care de regulă rezultau în urma înregistrărilor prin dormitoare sau alte situații asemănătoare. Cum s-a legat prima piesă a formației TRAVKA?

TRAVKA: Primele piese au fost de coagulare, de testare a sunetului și a micii săli de repetiție a casei de cultură din Focșani. Majoritatea melodiilor de atunci n-au ieșit “în lume”. 

Experimentalist.RO: Cum ați descrie experiența concertului aniversar de la TNB?

TRAVKA: A fost un eveniment deosebit, ne-am dorit să avem un concert cu toate elementele forte – sală, sunet, lumini, înregistrare, filmare. Fiind o scenă deschisă, publicul a fost partea esențială a atmosferei. Totul a fost fix cum trebuie. Chiar nu știm de ce n-am făcut asta mai devreme.

Experimentalist.RO: Care a fost ideea din spatele alegerii acestei locații?

TRAVKA: Am ales distanța cea mai scurtă dintre muzica live și ascultatori. Având formatul acesta de scenă și publicul așezat, nu mai există rumoare, băuturi la bar, discuții sau alte griji. Și linistea devine parte din spectacol. In plus, emoția de a fi expus, credem că a simțit-o și publicul, căci n-a fost “protejat” de întuneric.

Experimentalist.RO: Care considerați că sunt cele mai importante lucruri pe care le-ați învățat în acești 15 ani dedicați muzicii?

TRAVKA: Am învățat multe despre noi. Despre sacrificii și daruire, despre sinceritate și modul de a o transpune în sunet. Am învățat și despre România și români câte ceva, adică tot despre noi.

Experimentalist.RO: 15 ani este o perioadă destul de lungă de activitate într-o trupă. Cum și-a menținut formația TRAVKA curiozitatea și apetitul pentru muzică și care sunt aspectele de luat în considerare când vine vorba de prosperitatea unei trupe?

TRAVKA: N-am putea vorbi în aceeași frazp și despre “curiozitate și apetit”, și despre “aspectele de luat în considerare când vine vorba de prosperitatea unei trupe”. Nici în practică n-am reușit să le îmbinăm. Am facut fix ce-am simțit în toți acești 15 ani. Să zicem că ne-am lărgit definiâia curiozității. Am omis cumva să devenim prosperi, eram preocupați să schimbăm lumea.
Back Published 20 Oct 2017
0 comments
Choose a cover
Choose