Invitație la Dialogue Social Bar

/ by Grolsch RO

Bucureștiul s-a îmbogățit în luna mai cu un nou spațiu de socializare, o combinație între o cafenea, bar și coworking space. Pentru că atât conceptul cât și spațiul sunt deosebite am vrut să aflăm mai multe direct de la sursă, adică de la Radu Savopol, co-fondator Dialogue Social Bar.

Aproape de centrul istoric al Bucureștiului, ba chiar la limita sa de est marcată de bulevardul Hristo Botev,   s-a deschis Dialogue Social Bar, un loc unde îți vei petrece zilele cu spor și serile în voie bună și în compania prietenilor. Destinat freelancerilor, creativilor, întâlnirilor profesionale într-un cadru relaxat și primitor, Dialogue Social Bar este un loc nou deschis într-o clădire cu o istorie aparte. 

Bucureștiul are povești frumoase care rezistă trecerii timpului mai ales dacă sunt puse în valoare și respectate. Dialogue Social Bar se află într-o clădire deosebită, proiectată de prima femeie care s-a remarcat în domeniul arhitecturii în România, Maria Virginia Andreescu-Haret, născută în Bucureşti în 1894. Ea a devenit prima arhitectă din România în 1919, când și-a încheiat studiile cu proiectul de diplomă „Academie de Arte Frumoase”, pentru care a obţinut nota maximă. 

În 1928, arhitecta Maria Virginia Andreescu-Haret a proiectat blocul Societatea „Locuințe ieftine”din Piaţa Rosetti colţ cu Hristo Botev nr.1, la parterul căreia găsiți începând de luna trecută, Dialogue Social Bar.

Ne-a plăcut că Radu Savopol, co-fondatorul Dialogue Social Bar, a înțeles și a apreciat valoarea și frumusețea imobilului, încercând să pună în valoare cât mai mult din proiectul original. După un proces temeinic de renovare, cu atenție maximă la detalii și la stilul arhitectural deosebit, Radu s-a ocupat să dea viață prin design interior acestui spațiu, gazda perfectă pentru sesiuni de co-working, pentru întâlniri profesionale informale dar și pentru after work. Dialogue Social Bar este un loc unde să lucrezi, să mânânci ceva simplu, să bei ceva seara. Este acel birou cu de toate în centrul orașului. 

Experimentalist.RO: Salut, Radu. Tu ești cel care a imaginat acest concept, spune-ne, ce este Dialogue Social Bar? 

Radu Savopol: Dialogue este un concept pe care îl definesc de aproximativ un an, este locul unde te simți ca la birou sau ca în sufrageria ta de acasă cu prietenii. Acest tip de concept va avea cea mai mare dezvoltare în următorii 10 ani. Intenționez să îl dezvolt în sistem de franciză atât în București, cât și în restul orașelor din țară.

Experimentalist.RO: Locul este special, arhitectura este deosebită, vrem să aflăm mai multe despre spațiul care găzduiește Dialogue.

Radu Savopol: Ne aflăm într-o clădire specială ce face parte din ansamblul nou arhitectural al Pieței Rossetti, dacă se poate spune așa despre anul 1928 când a fost construită această clădire. Este o fostă clădire ce a găzduit locuințe după care a fost transformată în hotel o perioadă, după care a fost sediul mai multor instituții de stat. Sala în care am amenajat DIalogue Social Bar este fostul lobby - recepție a hotelului, are o arhitectură interioară neo-brâncovenească cu un superb mozaic în centrul spațiului.

Experimentalist.RO: Care e conceptul din spatele amenajarii?

Radu Savopol: Am vrut să păstrez intactă arhitectura spațiului, am restaurat arcadele și am reabilitat mozaicul central după care am hotărât să vin cu design al mobilierului și al barului care să fie cât mai ''prietenos'' cu atmosfera deja existentă din spațiu. Am adus culoarea și căldura necesare din mobilier și din corpurile de iluminat. Am ales să pun în valore doi pereți principali prin două desene tehnice de obiect. 

Locul are din start un aer deosebit, e tavanul înalt, arhitectura brâncovenească, dar în același timp este modern, așa că a ieșit o fuziune de trecut și prezent foarte inspirațională și asta cred că e foarte Grolsch. Și apoi este locul unde se pot ține expoziții, workshopuri, se poate comunica leger. Socializarea este cuvântul de ordine la orice oră a zilei.   

Experimentalist.RO: Povestește-ne despre mozaicul pe care l-ai pus în valoare și despre cum ai conservat farmecul clădirii.

Radu Savopol: Mozaicul este piesa principală a acestui spațiu. L-am descoperit sub un placaj de lemn și mochetă și am lucrat la reabilitarea lui mai mult de o lună de zile. Clădirea este renovată în totalitate la exterior și acest lucru a contat. 

Dialogue este un mic secret place, un nou concept în zona HORECA, acel loc surprinzător. Este o descoperire pentru că nu te aștepți să îl găsești acolo.

Experimentalist.RO: Pare un working space alternativ foarte primitor. Sunt chiar birouri de lucru individual. 

Radu Savopol: Dialogue este o combinație între o cafenea, un bar și un coworking space. Fiind poziționat într-o zonă foarte centrală, poate fi cu ușurință locul de întâlnire al celor care caută un spațiu de lucru neconvențional și inspirațional care se transformă serile în locul de relaxare cu prietenii la o bere. 

FB Dialogue Social Bar: www.facebook.com/dialoguesocialbar

Instagram Dialogue Social Bar: www.instagram.com/dialoguesocialbar
Back Published 06 Jun 2017
0 comments

Conținut asemănător

Choose a cover
Choose