/Form Space - Noul fenomen cultural a la Cluj

/ by Grolsch RO

I s-a dus vestea în toată țara și peste hotare. Seri memorabile, concerte cu casa închisă, locul în care muzica live se simte ca acasă. Pe scena /Form Space a ajuns deja mai toată crema muzicii românești, dar și artiști din străinătate, deși spațiul s-a deschis abia acum jumate de an (octombrie 2016).

Urma, Hybrid Minds & MC Tina, byron, The Freestylers & MC SirReal, Robin and The Backstabbers, Stema, Ishome, Omul cu Șobolani, Celelalte Cuvinte, Alternosfera, Stanton Warriors, Dub Pistols, golan, Efix, Luiza Zan, Vița de Vie, Mazde, Deliric & Silent Strike, Maduk, Luna Amară, Joachim Pastor, Gramophonedzie, Grimus, Netsky, Firma, Axel Thesleff, Zdob și Zdub, Neverdogs, Țapinarii, Fără Zahăr, Wilkinson, Adrian Eftimie, Otherside, Vama, DJ Shiver, Gojira&Planet H, The Mono Jacks, Mandy, Lucia, Yellow, Worakls, Ada Milea, Cargo, Bosquito, Shell Beach, For the Wicked, Travka. Unii dintre ei au ajuns deja în concert la Form de două ori.

Artiștii iubesc să "perform" la /Form Space, publicul umple de fiecare dată sala de concerte. Suntem siguri că se simte pasiunea cu care a fost deschis acest spațiu de concert. Și nu e doar pasiune pentru muzica live si pentru evenimente de calitate, ci și multă experiență. 

Teo Negrea, responsabil împreună cu echipa sa de creația și succesul /Form Space, nu se află la prima abatere de acest gen. Legendarul Boiler Club si fabulosul Electric Castle au izvorât din aceeași pasiune și bucurie care s-a materializat cel mai recent într-un venue de concert fără aseamăn în Cluj.

Experimentalist.RO: Salut, Teo. Povestește-ne ce anume făceai înainte de /Form Space ca să înțelegem mai bine contextul în care a apărut acest club despre care am auzit atâtea lucruri de bine?

Teo Negrea: Salut. De ceva vreme, sunt și eu actor pe piața românească de evenimente. Am început cu Boiler Club – primul meu proiect și cel mai special, pentru că Boiler a fost locul de unde a izvorât și ideea de Electric Castle, festival pe care l-am fondat în jurul comunității Boiler + Booha. După aproape 4 ani de EC, ca Managing Partner / Artistic Director, noile provocări sunt /Form Space și Delahoya – primul festival de muzica electronică din România.

Experimentalist.RO: Cum a venit ideea?

Teo Negrea: Exact ca și în cazul Boiler sau EC, /Form Space s-a născut cumva firesc, a venit în întâmpinarea unor nevoi și a umplut un gol de pe piață. Eu cred că oamenii aveau nevoie de un spațiu de performance foarte versatil și ofertant, pe toate zonele muzicale și nu numai. Arta contemporană, workshopuri și teatru independent sunt sau vor fi programate în calendarul de evenimente al /Form Space.

Experimentalist.RO: Care este conceptul, povestea de la /Form?

Teo Negrea: Ne-am dorit să facem mai mult decât un club, mai mult decât o scenă pentru trupe foarte bune şi muzică live. Ne-am dorit un spaţiu care stimulează neîncetat creativitatea, performanţa şi dragostea pentru muzică. Publicului și artiștilor, deopotrivă...

Experimentalist.RO: Sunteți tineri, activați de câteva luni, ce s-a întâmplat de când ati deschis /Form Space, care e reacția clujenilor?

Teo Negrea: Noi am făcut un pariu cu ei: să reușim să le oferim un spațiu de evenimente profesionist din toate punctele de vedere, unde să te simți la fel de bine la un concert live Vama sau Vița de Vie, ca la un party cu Wilkinson sau Netsky. Am câștigat pariul, zicem noi.

Experimentalist.RO: Am citit despre /Form că e un spațiu care se transformă în fiecare noapte, ceva ce nu s-a mai văzut în Cluj…

Teo Negrea: /Form Space e ca pânza albă a unui pictor. Artistul ajunge la noi și-și spune povestea …. crează “tabloul”. Fiecare artist e unic, deci fiecare performance e diferit. De la coregrafia de lumini, la setupul scenei, fiecare experienta e una noua.

Experimentalist.RO: Logo-ul Form. Aveți o identitate vizuală excelentă, felicitări!

Teo Negrea: Mulțumim! Primul lucru pe care îl remarcă oamenii care trec pragul /Form Space sunt pereții oblici.

Adela Sabou a avut ideea să folosim acest detaliu în strategia noastră de brand și, acest element corelat cu ideea care a stat la baza proiectului – aceea de a avea un spatiu de performance – a dus nastere la propunerea pe care am simtit-o imediat cea mai fireasca si cea mai cool: /FORM SPACE , unde ‘ / ‘ = ‘per’. 
Camelia Imbunzan, cea care se ocupă de partea de vizual, a articulat foarte bine propunerea Adelei și așa s-a născut logo-ul nostru.  
Mie îmi este foarte clar: așa s-au aliniat planetele.

Experimentalist.RO: Ce artiști s-au perindat pe la voi până acum? Cum ii alegeti? Aveti multe concerte cu artisti straini ceea ce e foarte fain.

Teo Negrea: Cam ce ne-ar plăcea nouă să vedem, ce ascultăm noi acasă… asta încercăm să aducem la /Form. Nouă ne place muzica, de la rock la hip hop, dnb, electro, jazz... etc. Muzica bună, pentru că avem un public foarte inteligent.

Experimentalist.RO: Urmează un eveniment important, Zilele /Form. Spune-ne mai multe despre povestea asta. O să devine o traditie?

Teo Negrea: /FORM DAYS, live edition, aduce la /FORM SPACE unele dintre cele mai cunoscute trupe de rock din România la un concert ce ține 3 zile și trei nopți. Da, ca în poveste. Povestea noastră, care începe vineri după masa și se încheie duminică în noapte: Vița de vie, byron, OCS, Coma, Luna Amară, Toy Machines, Theory of Mind, FronT, Autumn Hotel.

Experimentalist.RO: /Form are doar câteva luni și este deja un reper în viața culturală și de noapte a Clujului. Unde vă vedeți în 3 ani, care sunt planurile pe termen lung?

Teo Negrea: Eu văd /Form Space îndrăgostit de publicul din Cluj. Și, exact ca într-o relație, vrem să creștem împreună frumos, să comunicăm foarte des și foarte deschis. Să depășim rutina, să venim întotdeauna cu chestii noi, să-i stimulăm pe oameni. Peste 3 ani ne vedem tot pe Aleea Stadionului nr. 2, la fel de îndrăgostiți si cu o grămadă de amintiri faine.

Am întrebat artiștii cum se simt când au concert la /Form 

Dan Amariei, OCS:

sunet excelent. acustica ca la carte. arata foarte bine.. ce sa vrei mai mult de la un club?

Alexei Turcan, Travka:

/Form e fain că e spațios și aerisit, sună bine și te conectezi cu publicul ... si backstage-ul e comfy - un feature important la o locatie de live. 

Mani, URMA:

"Șou mi da frigi!!!!"

Toate imaginile sunt primite de la /Form Space cărora le mulțumim pentru că sunt și le urăm mulți ani de concerte și petreceri legendare. 

Keep in touch: 

www.facebook.com/formspace.roCredite foto:Vlad Cupsa, Marius Maris si Vizi.
Back Published 23 Mar 2017
0 comments
Choose a cover
Choose