Bogdan Cazacincu este 'Lord of the boards'

/ by Grolsch RO

Încă mai e sezon de placă, așa că am intrat în vorbă cu artistul și snowboarder-ul Bogdan Cazacincu.
Am petrecut împreună o zi în atelierul Wood Be Nice, aplecați la propriu asupra unei plăci pe care Bogdan a transformat-o într-o operă de artă.
Bogdan s-a înarmat cu sprayuri, acrilice, markere cu vopsea și stenciluri. Noi, cu camere de filmat și curiozități.
Mulțumim, Lord of the Boards!

Placa am terminat-o în 9 ore. Am folosit 15 tuburi de spray-uri, 4 markere cu vopsea, două tuburi de acrylice și două stencil-uri pentru niște efecte.

Etapele personalizării plăcii de snowboard: 

  • un fond vibrant de griuri cu acrilic 
  •  folosirea unor stencil-uri pentru obtinerea anumitor efecte 
  •  delimitarea degradeurilor 
  •  la sfarsit am folosit câteva markere cu vopsea pentru ca lucrarea sa fie mult mai ampla prin jocuri de linii. 

Cazacincu 

Îi place să dea ture cu bicla prin oraș sau să o ia la pas. Drumurile îl duc destul de des la Urban Collectors unde petrece destul de mult timp în biblioteca de street art. Are teamă de înalțime, de aceea plănuiește niște salturi de sus cât de curând. Noi am vrut să știm cum a început să deseneze..

Experimentalist.RO: Cum ai început să desenezi și de cât timp faci asta? 

Cazacincu: Mama a vrut să mă fac preot, dar nu prea i-a ieșit :)) .Totul a început prin clasa a noua a când am intrat la liceul teologic, la secția de patrimoniu. M-am apucat de pictat icoane pe lemn și asta am făcut în toată perioada liceului, cu toate ca nu mă regăseam în asta. Prin clasa a unsprezecea mi-am cumpărat niște uleiuri că voiam să experimentez și altceva, și începusem să pictez/mâzgălesc pânze. După ce am terminat liceul, m-am detașat total de partea asta religioasa și am dat la UNARTE, unde s-a produs o schimbare importantă în viața mea. Am venit la pregătire să vad cum merg lucrurile, dar eu eram total pe lângă (râde). Studenții care erau la pregătire erau deja foarte buni la desen, eu nu aveam nici o treabă, așa că am dat la sectia de restaurare, dar nu m-am regăsit. Am urmat timp de doi ani această secție, dar în toată perioada asta, am stat singur prin atelier și am studiat desenul. Am renunțat la restaurare după doi ani și am dat la secția de artă murală cu riscul de a fi la taxă. Am intrat la murală, mulți colegi/prieteni au fost surprinși când au auzit că am luat-o de la capăt, și aici m-am apucat de treabă, anul trecut prin anul doi am primit câteva teme libere și de aici a început totul practic, profesorul și anumiți prieteni au început să mă susțină în ceea ce am început să fac și am zis să merg pe partea asta și să mă dezvolt cât mai mult. 

Experimentalist.RO: Ce artiști te inspiră? Cu cine ți-ar plăcea să fii comparat? 

Cazacincu: Primul artist ce mă inspiră este chiar un român - Lost Optics care îmi este și prieten. Restul artiștilor sunt străini: Morten Andersen, Boris Tellegen,Thomas Canto. Nu îmi place să fiu comparat, cred că fiecare e diferit în felul său. 

Follow Cazacincu Facebook Instagram

Revenim cu poze de pe pârtie! ;)Back Published 17 Feb 2017
0 comments
Choose a cover
Choose