Grolsch Take1 - Află povestea pieselor pe care le iubești. Jurjak – Bucuresti

/ by Grolsch RO

Grolsch Take1 descoperă pentru voi partea ascunsă a procesului de creație care a adus la lumină și la urechile voastre, piesele pe care le ascultați pe repeat. Unele povești sunt surprinzătoare, altele vă vor face să rezonați în moduri noi cu artiștii voștri preferați. Primul episod îi este dedicat lui Jurjak și a lui piesă, lansată cu puțin timp în urmă, București.

În “Bucureștiul” lui Jurjak se aude chemarea cartierului. Piesa e ca un western, un “wild wild Bucharest” amestecat cu sensibilități cromatice și detalii decadente. Are ceva din atmosfera compozițiilor pictorilor naturaliști. Nu-i de mirare că vizatorii găsesc Bucureștiul romantic, iar artiștii se simt inspirați în acest oraș. 

Experimentalist.RO: Spune-ne despre “București”. Cum a apărut piesa? 

Jurjak: Pai eram în vizită la actorul Vitalie Bantaș și împreună cu băiatul lui am făcut un jam pe lângă un riff ce mă bântuia. Noi eram cu chitarele și Vitalie recita, am improvizat și am înregistrat pe telefon. La câteva zile m-am întâlnit cu Nwanda la o bere și i-am arătat filmulețul. I-a plăcut și am zis că poate îl dezvolt și facem ceva împreună. 

După ceva timp, din ideea înregistrată pe telefon, a ieșit piesa Bucuresti și așa a ramas.

Piesa “București” este scrisă – muzică și versuri de Jurjak, de Daniel Olteanu - clape, mix si master și Dan Minel Stoica – muzicuță.

Experimentalist.RO: E adevărat că fără Nwanda n-ar fi existat “București”?

Jurjak: El m-a motivat să dezvolt joaca înregistrată pe telefon.

Experimentalist.RO: Cum v-ați gândit să îl aduceți și pe DJ Undoo în live session-ul asta? 

Jurjak: Păi Undoo e prieten vechi de pe vremea când cântam cu K-gula și dacă vine vorba de rap și scratch, el e domn profesor.

Experimentalist.RO: București este extras pe single de pe albumul Lemon Blues. Ce urmează? 

Jurjak: Urmeaza încă un single cu videoclip “Timp de iubit” - o piesă electro-folk pe versuri de Vasile Alecsandri.

În urma acestui interviu, Jurjak a decis să înregistreze o variantă nouă a piesei, cu Dj Undoo și Nwanda pentru tripla esență de București. 

Ne-a plăcut mult ce-a ieșit. Hit play!
Back Published 15 Feb 2017
0 comments
Choose a cover
Choose