[Grolsch Residence] Lumea văzută de John.S

/ by Grolsch RO

Există momente când pui punct și spui că așa nu se mai poate. Punctul din numele artistului John.S vine de la unul din acele momente, momentul când a renunțat la job și a decis să își investească tot timpul și pasiunea în desen, colaj, pictură... orice transmite lumii viziunea sa. A fost invitatul nostru la Grolsch Residence unde a pictat o nouă lucrare din seria Compounds.

Experimentalist.RO: Salut, John. Ne știm de cel puțin un an. Atunci ai luat legătura cu Experimentalist.RO și ai expus în Experimentalist Gallery. Ne-am reîntâlnit la Grolsch Residence unde ai pictat... spune-ne tu mai multe despre lucrarea pe care ai realizat-o.  

John.S: Mulțumesc pentru experiența pe care am trăit-o și o trăiesc din plin, alături de proiectele Grolsch. A fost Experimentalist Gallery, apoi Fast art și apoi Grolsch Residence, proiecte la care am lucrat cu drag alături de oameni frumoși. Mulțumesc ☺

Lucrarea pentru Grolsch Residence face parte din proiectul Compounds, proiect pe care îl cresc de peste un an. Am ales un omuleț îmbrăcat în costum de protecție din aluminu stând vis a vis de un coș de cumpărături gol. De ce? Pentru că uneori consumăm inutil, nu avem nevoie de acele obiecte, dar le cumpărăm, așa că nimicul a fost vândut! Proiectul Compounds vorbește și despre reciclare creativă, așa că am ales ca suprafață de lucru un placaj pe care l-am găsit pe undeva.

Experimentalist.RO: Ce e "Compounds"

John.S: Compounds este un proiect la care lucrez de ceva vreme. A fost lansat oficial anul acesta pe 13 mai la Urban Collectors (prima biblioteca de street-art din România, un spațiu plin de activități artistice din zona street art și nu numai). Proiectul în sine e mai mult un exercițiu, o autoeducare prin care învăț să fiu mai prezent și mai atent la ce se petrece în jurul meu și la mediul în care trăiesc, ca pe viitor să nu ajung să mă protejez de el. 

Proiectul Compounds e mai mult un exercițiu, este autoeducare. Așa învăț să fiu mai prezent și mai atent la ce se petrece în jurul meu și la mediul în care trăiesc, ideea ar fi ca pe viitor să nu ajung să mă protejez de el…  Omuleții în aluminiu spun diferite povești, Mesajul lor comun este să avem grijă de tot ce ne înconjoară și să ne moderăm consumul pentru că resursele sunt limitate. Compounds solicită înțelegerea oamenilor de a fi mai prezenți în viața lor și la ceea ce se petrece în jurul lor, la mediul înconjurător, cât și la impactul pe care îl au acțiunile lor. 

Experimentalist.RO: Cum ai început să desenezi? Când a apărut chemarea asta și cum ai răspuns? 

John.S: Păi totul a început epic din grădiniță, eram atras de forme și de culoare. Chemarea a fost de când mi-am dat seama că asta e chemarea. ☺ În momentele dificile sunt motivat să continui de iubita mea, care înțelege procesul și pentru asta nu pot decât să fiu fericit și să îi mulțumesc.

Experimentalist.RO: Ai ceva colegi, profesori de care te leagă amintiri plăcute sau prietenii prezente? 

John.S: Absolut, de fiecare om întâlnit în existența mea mă leagă o poveste, am avut un prof minunat căruia îi mulțumesc din suflet pentru modul în care m-a făcut să văd singur greșelile și evoluția.  

Experimentalist.RO: Care e tehnica ta favorită de lucru și de ce?

John.S: Fiind o fire experimentală cum spuneam mai sus, am ajuns în zona artei digitale, după aproape 5 ani nu am mai suportat mediul digital, tableta, printurile etc., așa că am decis să mă întorc la culoare. Așa am ajuns să am și contact cu zona artei stradale descoperind o ramură a ei și anume stencil art-ul. Am fost atras de stencil, de complexitatea tehnicii, sunt atâtea posibilități, îmi place mult ideea de a compune din shape-uri un întreg.

Facebook John.S

Instagram John.S

Vezi video FastArt John.S

Dacă vrei să faci parte din proiectul FastArt, scrie-ne pe web@experimentalist.ro.
Back Published 29 Nov 2016
0 comments
Choose a cover
Choose