Fantome- artiști rezidenți la PLAI XI

/ by Grolsch RO

Cei care sunt în Timișoara în perioada 9-11 Septembrie sunt norocoși pentru că Festivalul PLAI este cel mai frumos mod în care îți poți lua rămas bun de la vară. Evenimentul se află deja la cea de-a XI-a ediție și promite, ca de obicei, multe suprize, filme frumoase, teatru interesant, alei colorate și multă muzică bună. De o parte din aceasta sunt responsabili artiștii rezidenți, Fantome. 

Fantome sunt cel de-al doilea proiect powered by Culese din Cartier, care va fi prezent la PLAI în toate cele trei zile, după ce anul trecut a fost Argatu. Chiar dacă sub umbrela Subcarpați se lansează în general proiecte care folosesc elemente de undergroud folclor, oamenii din spatele măștilor se axează pe o muzică lăutărească urbană și nostalgică.

Live Bandul experimental românesc înseamnă Vlad și Bogdan, doi producători din București datorită cărora ascultăm o altfel de Românie, una din trecut. 

„Micul Paris”, după cum se numește primul album lansat anul trecut, conține zece piese care ne prezintă exact ce spune numele, muzica Bucureștiului din „perioada de glorie”. În cadrul lui auzim și voci contemporane precum Afo, Vali Umbră sau Bean MC, dar și altele care s-au născut în perioada Micului Paris precum Victor Gore și Tudor Ghoerghe. 

Cea mai nouă piesă a lor, „Răscolind tot universul” este o colaborare cu Vali Umbră și ne propune să ne bucurăm de lucrurile pe care viața ni le oferă și să le dăm un sens. 

 

Iar pentru că #plaiepersonal, el ne oferă întotdeauna opțiunea de a alege cum ne bucurăm de fiecare concert, stând pe un palet, în primul rând, sau în mijlocul mulțimii, alturi de prieteni. Abia așteptăm să vedem poveștile ce se vor naște sub ochii noștri în cele trei zile în care Fantome vor urca pe scena de la Muzeul Satului.

Surse foto:

https://www.facebook.com/fantomeofficial

http://www.plai.ro/
Back Published 08 Sep 2016
0 comments
Choose a cover
Choose