Festivalul PLAI aduce muzici bune pe meleaguri timișorene

/ by Grolsch RO

Ne-am obișnuit cu muzici bune și cu o atmosferă de poveste. Anul trecut la ediție aniversară, Festivalul PLAI a ținut suspansul invitaților până în ziua concertelor. Surprizele au fost multe și bune. Anul acesta știm deja cine o să ne încânte așa că vă spunem de pe acum că am plănuit un roadtrip ca să îi vedem pe Joss Stone, Bob Geldof, Milky Chance, Aziza Brahim și … hai să vă mai povestim. PLAI-ul aduce împreună oamenii faini, filmele, teatrul, chill-ul și muzicile de suflet care se lipesc la fix într-o poveste care cadrează perfect cu grădina Muzeului Satului Bănățean. Din toate motivele de mai sus, #Plaiepersonal. Și artiștii din line-up-ul internaționali susțin mesajul PLAI.

JOSS STONE 

Cântăreața de soul britanică ajunge în premieră în România pe scena PLAI, joi 8 septembrie. Concertul face parte din turneul artistei „Total World Tour”. Premiată cu Grammy pentru cel mai bun artist R&B al anului în 2007, Joss Stone a debutat la 16 ani cu albumul The Soul Sessions care a fost un succes in Europa si peste ocean. A colaborat cu multe nume mari din muzică James Brown, Rod Stewart, Stevie Wonder, Jeff Beck, Ringo Starr, Mick Jagger, Dave Stewart, Damian Marley. Cel mai recent album al artistei se numește “Water for your Soul” (2015). Extrasul pe single “The Answer”: https://youtu.be/Te50aSDIByM

MILKY CHANCE – “It’s always about balance”

Cei doi tineri care formează duo-ul Milky Chance se fac vinovați de hitul “Stolen Dance” pe care nu aveați cum să nu îl auziți acum câteva veri. Cântecul a devenit un ‘party anthem’, cu prezență în playlisturile tuturor radiourile, dar nu cădeți în capcana de a-i eticheta drept “one hit wonder” pentru că sunt multe de descoperit în muzica lor care e un amestec interesant de folk, reggae, electronica și jazz. Întrebați într-un interviu de unde vin poveștile din piesele lor, muzicienii au mărturisit că totul e de factură personală, sunt experiențe trăite și povestite. Vineri seara se aud pe scena World Music de la PLAI.

AZIZA BRAHIM 

Artista Aziza Brahim s-a născut într-o tabără de refugiați din vestul Saharei în 1976. Muzica sa are rădăcini arabe și africane, iar versurile sale evocă un vis de libertate și pace. A devenit o purtătoare de cuvânt pentru poporul Saharawi care se luptă pentru recunoaștere și libertate. Muzica sa are rădăcini arabe și africane, inspiră sensibilitate și emoție. În prezent, artista trăiește în Barcelona și a realizat cinci albume cu melodii ce transced granițe culturale. O puteți asculta pe Aziza Brahim sâmbătă la PLAI.

BOB GELDOF 

Cine ar crede că Bob Geldof a cântat la București în 1981? Muzicianul a susținut atunci 5 concerte pe scena Sălii Polivalente împreună cu The Boomtown Rats. Cu 40 de ani de muzică la activ, numeroase acțiuni de implicare civică și socială, nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace și titlul de Sir acordat de Regina Angliei, Bob Geldof este o prezență cu care PLAI-ul se mândrește și pe care abia așteptăm să o vedem live, sâmbătă pe 10 septembrie.

MARINAH Y CHICUELO 

Marinah y Chicuelo este un duo din Catalonia, fiecare artist având o bogată istorie muzicală în spate. Marinah a fost vocalista trupei Ojos de Brujo, iar Chicuelo este un chitarist faimos de flamenco din Barcelona. Muzicienii promit pentru seara de duminică, 11 septembrie, la PLAI, o incursiune fascinantă în lumea muzicii, o aventură cosmopolită pe ritmuri de flamenco.

OI VA VOI 

Numele lor se traduce în engleză “Oh,dear!” Vin din Londra și fac muzică împreună de 16 ani, creând un sound care amestecă rock-ul, electronica și mult world music care vine din rădăcinile multi-etnice ale fiecărui membru. Ce o să ascultați duminică seara când Oi Va Voi vor urca pe scena PLAI? Un pic de klezmer, muzica iudaico-spaniola, influențe est-europene și accente electronice.

Iată un playlist PLAI2016 pentru conspectarea lineup-ului și pentru că #Plaiepersonal.  
Back Published 07 Sep 2016
0 comments
Choose a cover
Choose