5 artiști, o provocare de a schimba perspectiva: #Grolsch Challenge

/ by Grolsch RO

Am provocat 5 artiști să vină cu o interpretare creativă a lumii din jur, a cotidianului. Știm că un artist găsește noi sensuri și înțelesuri acolo unde rutina se instalează și pare că nu mai e loc de nimic interesant. De asta ne-am bazat pe inspirația și viziunea lor, dar în același timp ne-am dorit să îi scoatem din zona lor de confort creativ. În acest experiment au participat Igu, creatorul și curatorul paginii București Optimist, Bicicletele Pegas, Sweet Damage Crew, Andreea Retinschi și Deliric.

 

Pe Igu l-am provocat să descopere noi unghiuri de a privi Bucureștiul, pentru că proiectul său București Optimist este un motor neobosit de reinventare a perspectivelor, de a surprinde orașul în ipostaze fermecătoare și de multe ori neobservate. 

Gașca Sweet Damage sunt creatori importanți pe harta culturii urbane vizuale a orașului. Zidurile pe care și-au lăsat amprenta transformă străzile în opere de artă.

I-am provocat să revină la formatul A4 pentru a demonstra că nu ai nevoie de spații mari pentru a exprima idei puternice. Aici lucrarea lui Recis, pentru restul vedeți cu încredere pagina lor de facebook

  

Bicicletele Pegas știu că viața de biciclist nu e ușoară în București. Ei au schimbat perspectiva și ne arată într-o săptămână de‪ #‎GrolschChallenge‬ că zâmbetele vin la pachet când vezi orașul de pe șaua unui Pegas. Personaje, personagii, cine apare frecvent în viața voastră de biciclist urban? Instalație-puzzle realizată de artistul Filip Letinu.   

Mulți îl știu pe Deliric pentru versurile lui, nu mulți știu însă că este pasionat de fotografie. Provocarea a fost dublă: pentru artist sa reinterpreteze în fotografii piesele lui, pentru fanii săi, să ghicească ce versuri se ascund în compoziția vizuală.

Fotografiile Andreei Retinschi au un stil aparte. Provocarea ei a fost reinterpretarea realității din jurul ei prin prisma culorii verde, pentru că este genul de fotograf care explorează farmecul culorii in fotografiile ei.

Sperăm că ați fost inspirați de perspectivele oferite de cei cinci artiști. Preluați provocarea și folosiți cu încredere hashtagul #grolschchallenge pentru a ne arăta viziunea voastră creativă. Back Published 07 Jul 2016
0 comments
Choose a cover
Choose