Playlist de festival: TOP 5 recomandari din line-up-ul Airfield Festival by Vlad Dobrescu

/ by Grolsch RO

Mai sunt 2 zile până la Airfield Festival. Noi am studiat cu atenție line-up-ul dar am apelat și la experți pentru recomandări de specialitate.

Vlad Dobrescu este un artist super prolific. Sperăm că îi ascultați emisiunea radio Mic Check care se aude mai nou live în fiecare miercuri la Radio Guerrilla, noi de acolo ne luăm lecția de hip hop. 

Am reușit să-l prindem între două plecări în țară pe motiv de gig și planificarea Mic Checkului, ca să îi cerem Top 5 recomandări de neratat la Airfield Festival. Înafară de CTC care vor fi live vineri la Airfield, se înțelege. Long live cultura hip hop! 

Îi dăm cuvântul: 

<1>. PRhyme 

Mi-e teamă că în afară de pasionații înrăiți nu mulți știu cine se ascunde în spatele numelui ăsta, așa că riscă să piardă un concert care îi reunește pe DJ Premier (incontestabil cel mai bun producător de beaturi hip hop al tuturor timpurilor) cu Royce Da 5'9, unul dintre cei mai iscusți MC din lume, cunoscut probabil cel mai bine ca jumătate a proiectului Bad Meets Evil, unde împarte microfonul cu Eminem.

<2>.  Illa J 

Având în vedere că în 2006, anul în care a murit J Dilla, hip hop-ul în România de-abia începea să iasă dintr-un ev mediu extrem de întunecat, sunt de părere că influența lui în cultura asta e foarte puțin recunoscută și sărbătorită pe la noi. De aia mi se pare super tare că în vara asta lumea o să poată vedea la Airfield un show tribut realizat de fratele lui, MC-ul Illa J, care o să bage rime peste beaturile inconfundabile ale lui Jay-Dee:

<3>.   R.A. The Rugged Man & A-F-R-O 

R.A. a rupt scena anul trecut la Airfield, dar motivul entuziasmului meu nu e neapărat faptul că ne vizitează din nou, ci că îl aduce cu el și pe protejatul lui, A-F-R-O, un puști de 18 ani care e o adevărată relevație printre cei care apreciază lirica și flow-ul de înaltă calitate. Dealtfel, A-F-R-O tocmai a apărut în urmă cu câteva săptămâni la emisiunea Late Night with Jimmy Fallon (fan declarat al culturii hip hop) unde a băgat un freestyle off the dome, acompaniat de trupa The Roots:

https://www.youtube.com/watch?v=pJ5fmsznl6k

<4>. Dirty Dike 

De câțiva ani, mișcarea High Focus s-a impus în hip hop-ul englez și continuă bombardamentul cu rime și beat-uri grele. Dacă anul trecut i-am văzut la Airfield pe The Four Owls, acum tot din tabăra HF vine Dirty Dike, un MC/beatmaker cu evidente probleme de personalitate:

<5>. DJ DNS & Deejay Irie 

Este vorba de 2 DJ olandezi extrem de talentați care combină elemente de turntablism cu un playlist bazat pe sample-moments din piese de funk ale anilor '70 și hip hop clasic. Când vine vorba de DJ poți judeca valoarea nu după o piesă, ci după modul în care combină mai multe piese, așa că vă las cu mixul ăsta care pe mine m-a super impresionat:

Mulțumim, Vlad.

Noi zicem că merge la fix pe lista și concertul CTC de vineri. See you there! 

Foto credit: pyuric.ro. 
Back Published 28 Jun 2016
0 comments
Choose a cover
Choose