GROLSCH OPENING ACT #5: GRAY MATTERS & ZOB

/ by Grolsch RO

Episodul 5 Grolsch Opening Act i-a adus împreuna în studio pe Gray Matters și pe Vlase de la ZOB.

Sunt trupe care ascultă alte trupe așa cum le asculți și tu, și prietenii tăi și noi toți. Cu drag, cu invidie creativă, cu plăcere, cu dorința de a-i cunoaște și de a le egala sau chiar depăși succesul. Așa s-a născut Grolsch Opening Act. Din curiozitatea de a afla cine i-a inspirat pe artiștii care se află la început de drum pe scena muzicală românească. 

Grolsch Opening Act face posibilă o întâlnire a proiectelor muzicale emergente pe scena românească alternativă cu cei care i-au inspirat. Cum? Provocând noii artiști să cânte un cover tribut din repertoriul trupei consacrate avându-l ca invitat pe unul dintre membrii acesteia. Și pentru că multe trupe ne-au răspuns la provocare am adunat 10 episoade în care te invităm să descoperi câte două piese înregistrate live, cântate de trupa de newcommers și un scurt interviu moderat de Hefe, unul dintre inițiatorii întregului proiect Grolsch Opening Act, imaginat de Hefe alături de un alt artist de pe scena muzicală alternativă, Mr. Jurjak. 

Gray Matters a luat naștere la începutul anului 2014 când toți cei 4 membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bass) și Babu (chitara, synth/sample) au început să lucreze la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative metal.

Proiect născut din dorința de rebeliune față de ce se învață și pare că funcționează pe plan local din punct de vedere muzical. Nici alternativ, nici electronic, nici liniștit, nici agresiv, dar toate în aceeași rețetă pe care cei patru încearcă să o contureze mai clar cu fiecare synth, scream și riff gândit.

Gray Matters este albul și negrul muzical ideologic, combinat în nuanțe infinite de adevăr propriu pe care aleg să îl împarta celor care au urechi să-i asculte.

Back Published 28 Jun 2016
0 comments
Choose a cover
Choose