Playlist de festival: 5 artiști de la Airfield aleși de Dan Byron

Creativitate / by Grolsch RO

Mai sunt câteva zile până la ediția Airfield de anul acesta, care ne promite patru zile de muzică la înălțime. În așteptarea festivalului, am stat de vorbă cu Dan Byron, care ne-a spus care sunt cei cinci artiști din line-up-ul Airfield pe care de-abia așteaptă să îi vadă pe scenă.

Photo by Cristian Șuțu. Sursă: Facebook

1) Daughter: niște englezi pe care i-am descoperit acum trei ani, odată cu apariția primului lor album (If you leave). Îmi plac foarte mult compozițiile, deși sunt ușor triste, îmi place sound-ul, iar vocalista e cireașa pe tort. Mai mult ca sigur o să rămân încă o zi la Airfield după concertul Byron, îmi doresc demult să-i văd. https://www.youtube.com/watch?v=gzI_GrBP2HM

2) Robin & the Backstabbers: Una dintre cele mai importante trupe din underground la momentul actual. Îi știu de la început, dinainte să lanseze vreun album (acum au două - Stalingrad și Arhanghel'sk). I-am văzut evoluând, i-am văzut live de multe ori, i-am invidiat câteodată pentru curaj sau pentru noroc, dar i-am și admirat. La capitolul versuri nu știu dacă au cu cine se bate, iar "cover"-ul după Alex Velea e genial.

3. Otherside: Le ascult albumul (Neverending) pe repeat de câteva luni, este cel mai bun sound de electro-pop pe care l-am auzit la noi. Prima dată când am dat de ei aș fi putut băga mâna în foc că sunt din State. I-am văzut și live, sună la fel de bine.

4) Stema: O trupă destul de proaspătă în peisajul alternativ românesc, deși visul lui Silviu Sanda (fost basist în Timpuri noi și No 13) are ceva anișori. Știu multe piese de pe albumul lor (Vicii, talente și patimi) de când s-au născut. I-am văzut și live, sunt cool-retro-macho.

5) Lucia: O prezență fragilă, deși încălțată non-stop în bocanci. O știu de când făcea coveruri după The MOOod pe balcon. Între timp a mai crescut și a lansat un album (Silence) foarte fain. Am văzut-o live de mai multe ori, e sensibilă și timidă, iar colaborarea cu cvartetul Muse e o alegere perfectă.

Byron vor urca pe scena Airfield în a doua zi de festival, pe 1 iulie.

Trupa byron cântă un fel de rock, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 6 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari cu super-amplificare în fața a mii de spectatori cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că a fost o provocare de neratat, au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România și acum un an și ceva au filmat un concert cu o fanfară militară și un cor de elevi. Cel mai nou album al lor, „Eternal Return”, a fost înregistrat în High Resolution la Dublin.

https://www.facebook.com/trupa.byron?fref=ts

http://byronmusic.ro

Poți câștiga două bilete la Airfield intrând în tragerea la sorți de aici. 

Mai multe despre line-up și festival poți afla aici.
Back Published 22 Jun 2016 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose