Romanian Design Week '16: design grafic și ilustrație made in RO

/ by Grolsch RO

Romanian Design Week ediția 2016 a debutat weekendul trecut cu deschiderea expoziție centrale în Piața Amzei. Alegerea locației este interesantă și deloc întâmplătoare. A fost aleasă clădirea Pieței Amzei pentru a demonstra potențialul pe care industriile creative și antreprenoriatul îl au pentru o dezvoltare urbană durabilă a orașului.

Dacă vă spunem că anul trecut pe la RDW au trecut peste 20 000 de vizitatori, au fost expusi 130 de designeri, si harta creativității a cuprins peste 60 de evenimente satelit, o să vă faceți o idee mai clară despre cât de specială este ediția de anul acesta.

Grolsch prezintă expoziția de Graphic design & illustration din cadrul Romanian Design Week unde expun 41 de designeri cu un total de 62 de proiecte.

Design grafic şi ilustraţie - Prezentat de Grolsch

Selecție din lineup-ul secțiunii:

Sorina Vazelina: Cutia. Proiectul a fost premiat în cadrul concursului Cele Mai Frumoase Cărți din România, la categoria carte de artist.

Raymond Bobar este designer și co-fondator al publicației trimestriale de jurnalism narativ DoR (Decât o Revistă) pentru care știm că nu e nevoie să facem o introducere.

 Design-ul este avangardinst, cu focus pe compoziție tipografică de cea mai înaltă calitate. Stilul grafic este experimental, dar echilibrat. Tipografia titlurilor este creată în jurul temei. Hârtia folosită este necretată cu ton natural neînălbit și creează o atmosferă nostalgică. Formatul este confortabil de purtat.

Arbori bătrâni. Florin Ghenade și Cristian Stănoiu au fotografiat și înregistrat noaptea, pe plan film, arbori remarcabili din România. Proiectul propune o imagine complexă asupra arborilor bătrâni, incluzând fotografii, clipuri video și un preview al albumului care va cuprinde toți arborii fotografiați până în prezent.

ATELIERUL DE GRAFICĂ, înfiinţat în 2005, este un studio specializat în grafică 2D, în special design de carte. În ultimii ani, Atelierul de Grafică a inițiat și a dezvoltat un proiect amplu de cercetare asupra graficii românești de dinainte de 1989.

Proiectul “Ochi & Urechi” a luat naștere din pasiunea lui Andrei Cojocaru pentru imagini puternice și muzică electronică. Artistul aduce un omagiu artiștilor de pe scena muzicii electronice made in RO, care prin talent și prin dragostea lor pentru muzică, fac să se miște mulțimile din toată lumea.

Kape Illustration sunt Evelyne Krall și Andrei Puică, un cuplu de ilustratori din Timișoara. Purtând numele piesei compusă și cântată de către “Implant Pentru Refuz”, banda desenată “Păsări Aprinse”, e realizată pentru a ilustra într-o manieră personală starea declanșată atât de melodie cât și de versuri. 

Jocul memoriei este un joc cu design și ilustrație de AITCH & Saddo - un cuplu de ilustratori pasionați de natură. Inspirația lor vine din călătorii, din Arta Naivă, din mitologie și folclor internațional, stilurile lor sunt foarte adaptabile permițându-le să lucreze cu o gamă foarte variată de clienți din toată lumea.

Ghica Popa și-a dezvoltat propriul stil și lucrările lui reflectă mereu pasiune. Pentru industrial, pentru roboți, pentru mașini spațiale. Colecția capsulă creată pentru Less Taiwan conține un design pentru 3 tricouri și un pachet de abțibilduri.

I love Bucharest este noul proiect ROD menit să promoveze spiritul Bucureștiului privind prin ochii unora dintre cei mai buni artiști autohtoni. Ioana Șopov, Paula Rusu, Alexe Popescu, George Roșu și Pisica Pătrată sunt primii care semnează linia de tricouri dedicate orașului și experiențelor noastre urbane.

Paula Duță este arhitect de interior și a decis să se reinventeze și să se întoarcă la ceea ce îi place să facă, să deseneze și să picteze.

Descoperiți line-up-ul complet al secțiunii în expoziția din Piața Amzei care este deschisă zilnic de la 10 dimineața la 10 seara, cu acces liber. Ultima zi de vizitare este 5 iunie.    

441 Design Studio // Adina Șufană // AITCH // Alex Iliescu // Alexe Popescu // Alina Andrei // Andrei Cojocaru // Anna Florea // Anna Júlia Benczédi // Asociația PlusMinus / Atelierul de Grafică // Bianca Dumitrașcu // Camellie // Cărturești // Corina Duma // Creionetica // Dan Crețu // Dorian Pascuci // Fabrik // Florin Ghenade // Ghica Popa // GRAPHO_MAT // Havas Worldwide ADDV // Ioana Şopov // Kape Illustration // Laura Leonte // Loot // Loreta Isac // Maria Surducan // Mihai Mănescu // Paul Dersidan // Paula Duță // Radu Manelici // Raymond Bobar // Rizi Design // SADDO // Save or Cancel // SilkEight // Sorina Vazelina // Tuan Nini // Tudor Prisăcariu.

RDW16 este povestit pe larg aici:  http://www.institute.ro/romanian-design-week
Back Published 25 May 2016
0 comments
Choose a cover
Choose