Pop Up Concert II- Manu Delago la Ambasada

Experiente / by Grolsch RO

Ați fost vreodată la vreun concert la care vă era frică să spuneți vreun cuvânt pentru a nu strica frumesețea sunetului scos de instrumentele de pe scenă? Ei bine, la Manu Delago, la AMBASADA Expetimentalist Hub cam așa a fost. 

S-au adunat câteva sute de oameni. Toți stăteau cuminți, într-o lumină albastră așteptându-l pe artist. Înaintea lui a apărut o lanternă, la scurt timp după, au apărut și câteva sunete. Deja știam că seara avea să fie absolut magică. Patru oameni, multe instrumente muzicale, calcsoane de bicicletă și culori. 

Concertul a început, cum altfel, decât cu un solo de hang. A continuat cu câteva melodii de pe cel mai nou album Manu Delago Handmade, Silver Kobalt. Printre preferatele noastre au fost Sun in the North și Disgustingly beautiful. De pe același album au cântat și Simon is Psychling, când, desigur, și-au făcut apariția clacsoanele de bicicletă și Drumheart, într-o versiune acustică minunată.

Dacă ar fi să descriem noul album am spune că explorează o varietate de tipuri de sunete de la delicate la foarte ritmice, atât electronice cât și acustice. Toate curg libere, creând o întreagă lume. Am adunat concertul de la Timișoara în playlist-ul de mai jos:

 

Manu Delago a cântat și la JazzTM și PLAI. El a făcut primii pași în lumea muzicii încă din copilărie, când avea o pasiune pentru tobe, acordeon și pian. La 19 ani a pus pentru prima dată mâna pe un hang, acesta devenind principalul său instrument. Născut în Austria, acesta a studiat jazzul la Londra, iar după terminatrea studiilor a devenit un artist de talie internațională. El a colaborat cu artiști precum Anoushka Shankar, Shpongle, The Cinematic Orchestra și Björk. Mai multe ne-a povestit chiar artistul, în interviul de mai jos:

La AMBASADA Manu Delago a cântat alături de Isa Kurz – pian, vioară, voce, Chris Norz – percuţii, tobe, şi Christof Dienz, fagot, sintetizatoare, într-un concert emoționant de frumos.
Back Published 11 Mar 2016 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose