Soundopamine: video 360 și interviu cu teleportare în

Creativitate / by Grolsch RO

De curând ne-am întâlnit cu un proiect muzical aparte, după nume, după port, dar mai ales după sound. Ne-am cunoscut la Experimentalist Gallery, ne-am plăcut așa că i-am învârtit pe toate părțile într-un video 360 și i-am luat și la descusut. În vorbe.

Urmăriți-i într-un live session video 360 pe telefon sau pe tabletă. În această înregistrare, alături de Soundopamine sunt Melak și Paolo Profeti. 

Dopamina este substanța pe care creierul o secretă în mod natural pentru a crea senzația de plăcere. Vrem ca publicul să se folosească de frecvențele noastre pentru a păși într-o realitate augmentată, definită prin zâmbete.  

Experimentalist.RO: Care au fost intențiile voastre cand ați înființat proiectul și cum de ați ajuns să colaborați? Soundopamine: Intențiile noastre erau diferite la suprafață, dar destul de repede am realizat că putem completa cu ușurință împreună puzzle-ul unui band electronic. Aducem experiența unui sound viu, uman într-un cadru care devine din ce în ce mai mecanic.

Experimentalist.RO: Soundopamine sună light, optimist, sofisticat dar în același tip poate fi considerat accesibil. E mainstream-ul acela bun, calitativ. 

Soundopamine: Suntem mereu în căutarea sound-ului perfect, cum fiecare dintre noi este în căutarea omului perfect. Universul din jurul nostru se schimbă și la fel și muzica. Nu există o formulă pentru ceea ce facem, precum un surfer care răspunde la valurile ce vin spre el, este pur și simplu oglindirea mediului înconjurător și a noastră ca oameni.

Experimentalist.RO: Anul trecut ați debutat cu albumul ''EverydayParadise''. Un titlu interesant. 

Soundopamine: Experiențele cotidiene ne dau impulsul de a crea și de a proiecta un alt layer al realității pe care noi îl descriem ca și everyday paradise. În acest spațiu, fericirea este o stare de spirit, fiecare senzație este amplificată și ești liber să urmezi sau să încalci regulile, muzica fiind acel hit de dopamină de care ai nevoie pentru a pătrunde în acest spațiu.

Experimentalist.RO: Sunteți surprinzători în alegerea colaborărilor. De curând ați lansat un remix la o piesă a celor de la Zmeitrei, Vis. Remixul sună foarte bine. Ca un transportor de rădăcini folclorice peste spațiu și timp în galaxii îndepărtate:

Soundopamine: În vara lui 2015 am avut ocazia să-i ascultam live pe cei de la ZmeiTrei, și atunci am purtat o discuție cu Paula Țurcas (solista Zmei3). Îi spuneam că mi se pare genial faptul că prin interpretarea lor reușesc cumva să lege două generații atât de distincte, având în vedere avântul tehnologic pe care lumea l-a adoptat. Iar noi la rândul nostru am vrut să ducem această legătura mai departe unificând al lor ''Rough Romanian Soul' cu beaturi minimaliste electronice. Așa s-a născut prima colaborare între noi. "

De curând, Soundopamine au lansat EP-ul JupiterWild, împreună cu label-ul ArchitectsOfParadise-UK.

“Prin Jupiter Wild, evocăm spiritul muzei astrale. Această figură feminină a cărei vrajă te va ghida către un refugiu al tău interior sau mai departe între incertitudine, agonie și extaz. Închide ochii și Jupiter poate fi o noua dimensiune a timpului sau o altă dimensiune a ta.”

Soundopamine sunt: NTsH (lead vocals, songwriter), Cristian Munteanu (keys, vocals, producer), Roman Botnari (mix, drum machine, producer).

www.facebook.com/soundopamine

www.soundcloud.com/soundopamine

www.architectsofparadise.co.uk
Back Published 03 Mar 2016 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose