KAPE ou pas KAPE

Creativitate / by Grolsch RO

Am parafrazat o expresie si titlul unui film frantuzesc care ne-a placut si chiar daca numele studioului Kape Illustration nu are legatura cu acel film, e intotdeauna fun sa te joci cu cuvintele. Ei se joaca mai skillful si cu multa rabdare pe coala alba de hartie. Sunt din Timisoara, sunt foarte simpatici, extraordinar de talentati si migalosi. Sunt Andrei si Evelyne. Pe Andrei l-am urmarit live cateva ore intr-o cafenea faina din Timisoara cand ne-a desenat pentru proiectul #FastArt si am vrut să aflam mai multe de unde se inspiră, cum a apărut Kape și care sunt proiectele la care lucrează cu mare drag.

Cine sunt Andrei și Evelyne și cum a apărut Kape?

KAPE: Andrei este un tânăr pasionat de benzi desenate. A absolvit facultatea de arhitectură, dar a ales în cele din urmă ilustrația și benzile desenate. Evelyne este o pasionată de natură, animale și jocuri video. Își găsește echilibrul în grădinărit, activitate care o inspiră și pe planul profesional. A făcut fotografie, game design, graphic design iar acum se pierde printre desene și vectori în illustrator. Cei doi s-au cunoscut în anul 2012 în cadrul echipei Folkolor din Timișoara. Au urmat o serie de colaborări, cea mai amplă și complexă fiind primul numărul al revistei Terapie de Basm. În urma acesteia, cei doi s-au hotărât să formeze o echipă. Așadar, în octombrie 2013 s-a născut Kape. E încă un copil mic, dar crește pe zi ce trece.

Kape ou pas Kape? A se citi în franceză :P

KAPE: Kape! Facem tot ce putem să ne trăim visul, și anume să realizăm benzi desenate, ilustrații și animații. Putem spune că suntem pe drumul cel bun. Bine... mai avem și noi "obstacole" cu diverse proiecte comerciale care ne abat puțin din drumul pe care vrem să îl urmăm, dar ce contează la finalul zilei este că ne reîntoarcem pe "calea cea dreaptă". În rest, "we are game!"

Dacă ați primi niște colegi de branșă în vizită și ați avea o zi la dispoziție pentru un tur pe unde i-ați duce în Timișoara?  

KAPE: O cafea în Scârț, o vizită la Muzeul Consumatorului Comunist urmat de o piesă de teatru cu Auăleu. O limonadă la Ambasada și o bere în Bruiaj.

De unde vin inspirațiile artistice? 

KAPE: Ca artiști, Hayao Miyazaki / Studio Ghibli, Sam Kieth, Mœbius - Jean Giraud, Steve Simpson și mulți alții. Ca spații, un loc plin cu lumină, o masă, 2 scaune, anturaj, voie bună și evident, internet. Ca evenimente, Plai, Street Delivery, concerte rock. 

Cum se vede lumea in ochii lui Kape? 

KAPE: Lucrările realizate de noi dau senzația unor porțiuni dintr-un microcosmos care cere a fi concretizat printr-o bandă desenată sau un roman grafic. Sperăm să îl înțelegeți cât mai curând din viitoarele noastre proiecte, "Suferar" și "Păsări-Aprinse".   

Ce muzici ascultati in timp ce lucrati?

KAPE: Implant Pentru Refuz, Methadone Skies, Triptonus, God is an astronaut, This will destroy you, Sigur Rós, Tool, A perfect circle, Puscifer, Nine Inch Nails, Karnivool, Massive Attack, Thievery Corporation, Jesu, Nirvana, Russian Circles, Pelican, From Monument To Masses, Dead Can Dance, Soundtrack-uri de la jocuri video precum Skyrim, The Witcher, Assassin's Creed, vocea colegei patrupede feline, Tyra, când cere insistent de mâncare sau nu ne lasă noaptea să dormim, că e prea interesant cablul de sub masă, și multe altele.

Ultima carte citită?

KAPE: Lord of the Rings - The two towers - J.R.R. Tolkien

Samurai Jack - The threads of time - Genndy Tartakovsky

The World of Ice and Fire: The Untold History of Westeros - George R. R. Martin

Care ar fi cel mai recent proiect care v-a cazut cu tronc? 

KAPE: Cel mai drag proiect realizat recent ar fi albumul pentru trupa Triptonus din Austria-Viena. Este primul nostru album. Ne-am ocupat de tot pachetul, adică: digipak, vinyl, tricouri și facebook covers. A fost o experiență plăcută. Lucrarea este realizată integral tradițional cu pix negru și acrilice, scantă și prelucrată digital. Albumul povestește călătoria unui druid într-o lume care se dezintegreză încet. Pe parcusul acestei aventuri ne însoțește o plantă care parcă este menită să ne arate traseul dinspre exteriorul albumul spre interior, către CD. Trecând printre munți și păduri, arbori încep să leviteze, bucăți imense de rocă călătoresc spre cer, lumea se deșertifică, apoi bulgări de nisip și alte granule plutesc spre cerc. Deschizând digipak-ul, lumea se întunecă, soarele se topește, devine și el parte din deșert. În urma secetei, planta noastă însoțitoare se scufundă în mare, sub cerul înstelat și iese pentru o gură de aer cuprinzând luna plină. Aici se află și Cd-ul, arătând coroana acelei plante, bogată în culori și cuprinzând pe vârfurile petalelor ei, fazele lunii.

Rezoluții 2016?

KAPE: Finalizarea benzii desenate "Păsări-Aprinse" inspirată după piesa cu același nume al trupei Implant Pentru Refuz, care va sta la baza următorului lor videoclip animat. Volumul 1 din trilogia romanului nostru grafic, "Suferar"

Doua dintre lucrarile Kape Illustration vor putea fi vazute la Experimentalist Gallery in Bucuresti - de joi 10 decembrie, până duminica.

Accesul la vernisajul de joi se face pe bază de invitație. Înscrie-te aici: http://bit.ly/1Q4VRqw

Expoziția poate fi vizitată de vineri (11.12) până duminică (13.12) inclusiv, între orele: V 09:00 - 21:00; S 12:00 - 21:00; D 12:00 - 19:00. Accesul este liber.

Saptamana viitoare, Experimentalist Gallery se muta in Timisoara, la AMBASADA.

See you there!

Mai multe lucrări de la KAPE: https://www.facebook.com/KapeIllustration

Sustineti proiectul lor de roman grafic aici: https://www.patreon.com/Kape?ty=h
Back Published 07 Dec 2015 Creativitate
0 comments

Conținut asemănător

Choose a cover
Choose