Digital Artists@Internetics2015: Atenție! Vă rugăm atingeți exponatele.

Experiente / by Irina Petrovici

Vineri seara m-am abătut prin Centrul Vechi cu destinația precisă - Hanul Gabroveni unde s-a vernisat expoziția Digital Artists din cadrul celei de-a XV-a ediții Internetics.

E reconfortant să ajungi într-un spațiu de expoziție și să fii încurajat să pui mâna, să te așezi pe exponate, să te apuci de sărit și topăit, să vorbești cu plantele.

Mergeți la Hanul Gabroveni ca să vedeți exemple articulate de artă digitală în instalații cu aplicabilitate în viitorul imediat.

Expoziția e cu intrare liberă, deschisă până duminică, 29 noiembrie, între 16.00 - 22.00. 

Dacă acum 15 ani, Internetics începea pe terasa de La Motoare ca o competiție adresată programatorilor, de ce nu am putea integra în câțiva ani kinectul sau hologramele în activitățile cotidiene? Digital Artists expusi: Aural Eye, Sand Sailor Studio, Barna Nemethi, Anton Groves & Damian Groves, KOTKI visuals & Tangaj Dance, Mindscape Studio & Elevator Art Group, 360 Revolution, MotionScape, Les Ateliers Nomad, Interactive Stone, Modulab și Spooky Star.

Mi-a plăcut circuitul plantelor “Looking for network” by Aural Eye, care e de fapt o mini grădină interactivă formată din șapte plante care se cer a fi mângâiate. Odată ce faci asta vei vedea cum semnalul pe care îl transmiți este transformat de planta reactivă în sunet organic și lumină.

O altă instalație cu care chiar m-am jucat este “Șezătoarea cu cântec”. Mindscape Studio & Elevator Art Group au inventat viitorul șezătorii tradiționale – “Șezătoarea cu cântec” are scopul de a crea în mod spontan o comunitate urbană. Tehnologia facilitează comunicarea non verbală între participanți.

În prima sală din expo, pe dreapta, se află “Camera 0002” care propune un mix de dans și multimedia, în care vizualurile sunt generate în timp real în funcție de mișcare și sunet. “Birdville” este un proiect născocit de coregrafa Simona Deaconescu, dansatorul și sound designerul Denis Bolborea și KOTKI Visuals. Cred că această activare digitală mi s-a părut cea mai expresivă demonstrație de vitalitate integrată în mediu digital.

Foto: Adi Bulboacă și Roald Aron
Back Published 23 Nov 2015 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose