Cititul ia avânt-instalație de leagăne și cărți

/ by Paula Duță

"Cititul ia avânt" este o instalație de leagăne și cărți ce are ca scop integrarea în spațiul urban a unui mijloc inedit de relaxare. Aceasta îmbină dorința de a citi cu spiritul copilăros al fiecăruia dintre noi.
Pe scurt leagănele UȚA (https://www.facebook.com/UtzaHutza?fref=ts) și cărțile din Cărtureşti Timişoara (https://www.facebook.com/Carturesti.TM) și-au dat întâlnire în spațiul public.


Conform paginii de facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/1667837276787846/):
"La final de iunie răspundem copilăreşte nevoii de a citi. Data de 23 iunie aduce cu ea, la City Business Centre Timişoara, o idee a Fundaţiei Cărtureşti, desăvârşită cu ajutorul unor persoane şi instituţii dornice de frumos – Doru Dumitrescu, Diana Giurea (UŢA), Mihai Moldovan, Glad Carpencu, Ovidiu Toma și Teofil Oțelariu (Altfel Studio), editura Datagroup, Asociaţia de la 4. Este vorba despre o instalaţie de leagăne şi cărţi – „Cititul ia avânt”- venită în contextul în care lectura este din ce în ce mai puţin parte din atmosfera vieţii oamenilor.

Ne-am gândit la un alt gen de promovare a cărţilor, într-un mod creativ, plăcut şi interactiv. Astfel, călătoria în paginile acestora a fost asociată dorinţei de a plonja într-o lume cu şi mai multe poveşti prin intermediul lecturii. Vă aşteptăm, aşadar, până în 7 iulie, să vă luaţi avânt spre un univers plin de posibilităţi şi personaje şi să daţi avânt poftei de citit."
Imagini cu making of si informații privind pașii care au dus la realizarea instalației: https://www.facebook.com/DoruDumitrescu/media_set?set=a.10206789759279695.1073741891.1146913464&type=3
Îmi plac foarte mult genul acesta de happeninguri și sper ca pe viitor astfel de instalații să capete caracter permanent și să devenină un lucru firesc în spațiul urban din Timișoara.
Back Published 08 Jul 2015
0 comments
Choose a cover
Choose