TELEPOPART-are by ORTAKU

Creativitate / by Irina Petrovici

Cum s-a intamplat ca prima ta expozitie personala sa fie inspirata de muzica celor de la Telepopmusik? Si mai mult – vernisajul a avut loc chiar la concertul francezilor! Ortaku: Muzica reprezinta o latura importanta a procesului meu de creatie si de fiecare data cand desenez ceva, este in fundal. De multe ori s-a intamplat ca in timp ce desenez sa ascult Telepopmusik, exact trupa ce urma sa concerteze luna ce urma, in clubul in care planuiam o expozitie, Colectiv. Am decis sa construiesc in jurul acestui concert, sa iau totul ca pe o joaca, un experiment in care sa imi golesc capul de orice concept, sa merg invers, desenul sa acompanieze muzica. Sa vad ce anume mi-ar inspira si unde ar putea ajunge daca as abandona patternurile dupa care construiesc fiecare lucrare.

Cate lucrari sunt in Telepopart? Ortaku:Este vorba de 4 lucrari ce se completeaza atat ca maniera cat si ca modalitate de expunere.

Ai intrat din strada in galerie (de arta). Ai resimtit vreo constrangere schimband libertatea strazii cu organizarea unei modalitati mai formale de comunicare a creatiilor tale?

Ortaku: Planuiesc o expozitie personala de multi ani. Zeci de locatii si concepte au trecut in acest timp. Am participat la expozitii colective de street art in special din afara de unde am adunat tot soiul de idei si experiente pe care sa le folosesc. Stiam destul de concret ce si cum vreau insa, ori pierdeam motivatia unui astfel de eveniment, ori ma pierdeam eu in alte proiecte. Niciodata nu reuseam sa rezolv toate aspectele unui eveniment pe placul meu, pana intr-o zi cand, un telefon la momentul potrivit mi-a dat oportunitatea de a construi ceva alaturi de Club Colectiv. Cum multe din lucrarile mele sunt prin baruri mi s-a parut potrivita locatia. Mai ales in Colectiv un loc ce combina placut spatiul de party cu cel de expozitie.

Ne dai vreun hint pentru unde sa “cascam” ochii in oras ?

Ortaku: Anul acesta a fost un boom pentru street-art. Din ce in ce mai multa lume a decis sa iasa in strada cu lucrari. Au inceput sa apara stikere, paste-ups si desene mai peste tot.Telepopart este de văzut în continuare @ Club Colectiv pana cand clubul intră în "vacanță"
Back Published 29 Jun 2015 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose