S-a deschis AMBASADA la Timișoara

/ by Grolsch RO

Timisoara este un loc special din multe motive, dar mai ales datorită “întâmplării” festivalului PLAI și minunatului colectiv de voluntari care continuă de 9 ani această poveste. Sunt oameni faini, harnici si dedicați transformării orașului prin creativitate, iar spiritul PLAI nu e altceva decât oglinda celor care l-au creat. Anul trecut, în preajma festivalului, PLAI-ul a instalat o Social Sofa în mijlocului orașului după care toată lumea întoarce și acum capul. Canapeaua Plai este un mobilier stradal impresionant, construit minuțios din mii de piese de mozaic, un loc care te invită la depănat povești și făcut planuri.

Dar oamenii creativi și faini în Timișoara sunt mulți și primesc des prieteni în vizită de prin toate colțurile lumii, așa că o bancă n-a fo de ajuns. Două luni mai târziu, urmărindu-și îndeaproape misiunea de a aduce creativitatea în viața timișorenilor, neobosiții plăieni (un termen inventat pentru ei ☺) au început procesul de amenajare a spațiului care urma să fie casa, biroul și centrul de întâlnire a familiei PLAI și a oricărui creativ în căutarea unui spațiu de lucru care să-l inspire.

Oamenii care au creat povestea festivalului PLAI și acum, AMBASADA, vor să încurajeze colaborarea între organizații, bresle, meserii, pasiuni, oameni. De asta au creat un spațiu ideal pentru muncă, ședințe și evenimente cu facilități și servicii gratuite pentru mediul creativ și non-profit. ONG-uri, freelanceri, artisti, muzicieni, oameni pasionati, companii sunt invitați aici să pună la cale un proiect, training, eveniment, sau o simplă ieșire la cafea.

Acum e momentul să îi cunoști pe plăieni :) și să afli mai multe lucruri despre AMBASADA, povestite chiar de ei:

Ne-au plăcut solutiile de amenajare care combină elementele industriale cu cele calde și naturale. O parte din obiectele de design pe care o sa le descoperiti la AMBASADA sunt făcute chiar de ei, cum ar fi corpul de iluminat principal din sala mare de la parter pe care Andreea, Tako și ceilalți l-au “inventat” dintr-un blat masiv de lemn, mai multe veioze și accesorii pe care rămâne să le descoperiți.

În numai 2 luni jumătate, transformarea a fost gata așa că pe 20 februarie, după un warm up bine-venit la lansarea revistei The Institute, AMBASADA și-a deschis porțile oficial cu muzică live, cafea proaspătă și răsărit de soare.

Dacă ajungi în Timișoara oprește-te pe Anton Șeiller la nr.2. O să descoperi AMBASADA, o să te cuibărești acolo și nu o să mai vrei să pleci.
Back Published 09 Mar 2015
0 comments
Choose a cover
Choose