#antimall - Ziua 2

/ by Grolsch RO

Text de Bogdan Catalin Cazacioc
pe fotografie de Radu Patrascu
In a doua zi de Anti-Mall, pragul fostului magazin Bucuresti a fost trecut de mult mai multa lume decat imi imaginam. Vestea s-a raspandit relativ usor, oameni de toate varstele au inceput sa vina si sa vada, curiosi-contagiosi. Curiozitate satisfacuta, caci au avut ocazia sa interactioneze cu oamenii din spatele proiectelor prezente, ceea ce mi se pare a fi unul dintre cele mai importante elemente ale unei afaceri in devenire, contactul direct cu piata si potentialii clienti.

Am vrut sa aflu mai multe despre procesul creativ ce a condus de la idee la produsul final, asa ca am intrat in discutii cu experimentalistii care mi s-au parut ca ar fi pe acelasi film cu mine. Astfel la parter, l-am intalnit pe Cristian, reprezentant al brand-ului Patzaikin, un tanar entuziast ce n-a stat mult pe ganduri si imediat mi-a facut cunostinta cu hainele concepute de Olah Gyarfas si revista de benzi desenate Mila 23. Pe langa hainele excelent realizate, atentia mi-a fost castigata de revista ce portretizeaza perioada dinaintea succesului olimpic al lui Ivan. Pur si simplu, am ramas surprins de acest basm vizual atat de grafic realizat, dar si de ideea de a spune povestea unui om printr-o succesiune de cadre atent desenate. I-am multumit lui Cristian si am mers mai departe.

La etajul 1 am facut cunostinta cu doua proiecte separate ce recicleaza si creeaza. Dana, mana si mintea din spatele proiectului Idei Cusute, si Georgiana de la Reciclare Creativa. Ambele proiecte sunt de actualitate si ambele au succes. Ce m-a atras foarte mult la Idei Cusute este felul in care Dana vorbeste despre creatiile proprii ca fiind o iesire din banal, o scapare din haosul modern. Ideile cusute ale Danei sunt foarte atragatoare datorita materialelor pe care le foloseste si a interventiilor aplicate. Ea imbina si combina, astfel construind produse unicat - sacose, fete de perna, sorturi de bucatarie, papioane si quilt-uri. Privind calitatea obiectelor realizate de un om in timpul sau liber, n-am putut sa nu recunosc talentul si determinarea. I-am urat Danei succes si m-am indreptat catre o alta taraba promitatoare, ce declara sus si mare o creativa reciclare. Aici am intalnit-o pe Georgiana, unul dintre coordonatorii platformei Reciclare Creativa - o echipa de oameni ce si-au propus sa dezvolte o com

La etajul 2 am urmarit filmul romanesc Kiddo si mi-a placut - atat imaginea, cat si caracterul interactiv ce indemna publicul sa faca alegeri in numele personajului principal. Dupa finalul filmului, lumea de la etaj a mai zabovit la o bere, la un sandwich si de ce nu, la o ciorba. Cand seara afara s-a lasat, pe scena s-a urcat a doua trupa experimentalista, Space Needle. Mi s-au parut mai pregatiti decat trupa experimentalista din prima zi. Cum spectacolul a inceput si muzica a inundat toate etajele, oamenii au inceput sa urce spre zona de lounge, unde Doru Trascau de la AB4 a cantat cateva piese solo, urmat pe urma de un concert Omul cu Sobolani. Muzica se auzea de pe treptele lupoaicei ce dardaia in frig afara. Iesiti la o plimbare prin centrul capitalei, foarte multi dintre cei care treceau prin fata magazinului au fost ademeniti de muzica si au indraznit sa intre, sa ia parte la experimentul Grolsch. Transformarea a luat loc atunci cand pe scena au urcat Planet H cu Gojira, urmati de Charlie Boy The Rabbi

A doua zi a fost o experienta si mai interesanta decat cea de vineri. A venit mult mai multa lume, atmosfera a fost peste asteptari si uitandu-ma la oamenii care fac si nu tac, nu pot decat sa ma bucur cand vad ca lucrurile prin forma si contur in industriile creative, o zona in plina dezvoltare in Romania.
Back Published 08 Dec 2013
0 comments
Choose a cover
Choose