Grolsch în Amsterdam

/ by Grolsch RO

#awakening e despre partea creativă a tuturor lucrurilor din jurul nostru, de la cele mici la cele mari. Fiindcă nu luăm lucrurile de bune, am vrut să testăm teoria dualității creative pe Amsterdam. Și ce poate să surprindă aceste indicii ale vieții creative de oraș dacă nu fotografia?

Așa că am decis să provocăm 3 fotografi să tragă-n cadru fața nevăzută și creativă a orașului. Până acum totul pare să fie mai degrabă o invitație la plimbare. Aflați că le-am zis să-și lase acasă aparatele foto digitale și tot echipamentul pe care și l-ar fi luat în mod normal cu ei într-o astfel de călătorie. Știam că experimentaliștilor nu le plac limitele, dar nu ne-așteptam ca 2 din 3 să nu bage-n seamă cerința. Orișicum, provocarea a rămas în picioare.

Odată ajunși acolo, cei trei – Adelina Câmpean, Igu și Cătălin Oprițescu – s-au trezit fiecare cu câte o cameră de fotografiat analog în brațe. Fiecare și-a amintit cât de diferit este să folosești o cameră pe film, le-au îmblânzit și le-au scos la plimbare pe străzile orașului. Acolo au dat lentilă-n ochi cu oamenii. Oameni care au mai mult roți în loc de picioare.

Totul a durat 3 zile. 3 zile în care am dat roată orașului, în care fotografii și-au făcut de cap cu aparatele pe film și-n care am demonstrat că atunci când vine vorba de lucruri mari, creativitatea stă în detalii. Frumos, mai facem.
Back Published 04 Sep 2013
0 comments
Choose a cover
Choose