Victoria Film Festival // Ziua zero

Experiente / by Grolsch RO

Ne-a întâmpinat un "V" supradimensionat la intrarea în oraş. La scurt timp, ne-au ieşit în cale ţevi ruginii şi un pustiu liniştit, aproape idilic. Oraşul Victoria e precum o tablă de şah: cum, necum, mai mult pe nesimţite reuşeşti să ajungi peste tot. Când GPS-ul nu merge, intră în funcţiune intuiţia. Am ajuns rapid la centrul de comandă al festivalului, aproape de terenul de fotbal şi de piscină - baza sportivă Viromet. De-acolo, cam cel mai important alt spaţiu al eventului este Casa de Cultură, care tronează în faţa munţilor. În faţa ei, o arteziană echilibrează simetria peisajului.

Pentru victorieni, festivalul de film este o noutate binefăcătoare. Aseară, prima zi de festival, i-am auzit vorbind pe primarul oraşului şi alţi câţiva membri ai consiliului local în faţa unei săli pline ochi. E pentru prima oară când oraşul Victoria începe să facă gălăgie în peisajul cultural şi să-şi ocupe un loc în mintea cinefililor. Toţi oficialii oraşului au dat-o back to back cu Gianina Corondan, MC-ul ocaziei şi s-au descurcat, zicem noi, brici.

Organizatorii sunt invizibili. Nu-i vezi bătându-se cu pumnii în piept, făcând un pas în faţă sau declarând ostentativ că datorită lor orăşenii victorieni au ieşit cu mic, cu mare, din case. Se pierd printre localnici şi printre recent sosiţii la festival, care nu ştiu de unde să apuce toată nebunia. Pe scurt, a început bine-bine. Azi aşteptăm răcoareala pe timp de zi de la piscină - este neapărat să vedeţi mozaicul altei ere de-acolo - şi proiecţia de film, pe seară. Ah, şi-un pont: sunt ceva dj pe zonă, poate bagă-n calup la noapte, să sară scântei et co.

PS: Un big up pentru Temple Invisible, care au debutat aseară, înainte de We Singing Colors. Dacă citiţi aici, să ştiţi că sunteţi ce trebuie şi că de-abia aşteptăm să vă vedem din nou pe o scenă. Excelent.
Back Published 23 Aug 2013 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose