[Awakening] Iulia Nicolescu, sport de performanță, după ora 17:00

Creativitate / by Grolsch RO

Iulia Nicolescu este o tipă pe care îndemnurile televizate la sport o lasă rece – da, anunțurile acelea altruiste care își fac apariția între programe și care ne încurajează să nu mai fim sedentari. Pentru ea, sportul nu este parte dintr-o dietă. Iulia nu caută să scape de calorii. Pentru ea, sportul e un fel de-a doua viață, cea ideală. Cea care începe după cea reală. Totul a început când era clasa a 7-a. Atunci și-a dat seama că voleiul este un sport care o privește. De la volei a trecut la baschet și mai apoi la drumețiile pe munte. S-a întâlnit cu tot felul de activități medievale, printre care și tirul cu arcul. Cea mai cea dintre iubirile sportive ale Iuliei – cea la care s-a oprit de atunci și până acum.

În 2010, colegii au făcut-o să se reîndrăgostească de tir. De ziua ei au trimis-o la cursuri și i-au făcut cadou și o frumusețe de arc nou. Iulia este de meserie economist, dar a ajuns să practice tirul de performanță. La prima ei competiție națională- Concursul Național de 3D. La Sibiu, Master Archery Trophy, a ieșit pe locul I. Există și costuri, dar pălesc în fața pasiunii. Iulia merge de 2 ori pe săptămână la antrenamente – în restul zilelor are pregătire la canto și dansuri populare. Din vorbă-n vorbă cu Iulia, am avut o revelație referitoare la pasiuni. Dacă pasiunea presupune un obiect anume, în cazul de față arcul, știi că relația este una serioasă când primește un nume. Pe arcul Iuliei îl cheamă Cărăpăcel și este un longbow, arc tradițional englezesc. Iar săgețile sunt Green Turtles.

I-am pus și câteva întrebări, ca să aflăm cum a început totul și ce-nseamnă să fii dublat de pasiunea ta.

Întotdeauna ne-am întrebat cum își descoperă oamenii pasiunile. Tu cum te-ai împiedicat de a ta? Prima împiedicare a fost la cetatea Râșnov, unde am putut încerca să trag cu arcul, apoi la cabana 3 Brazi și apoi prin intermediul prietenilor, la un curs de tras cu arcul la Sala Polivalentă (instructor, echipament, tot ce presupunea această activitate) și de atunci am continuat să trag. Viața fără pasiuni. Îți mai poți imagina așa ceva? NU. Viața fără pasiuni ar fi prea monotonă, prea ritmică. Pentru mine a trage cu arcul aduce o mică bucurie. Nu cred că aș rezista foarte mult timp fără să fac nimic după orele de serviciu, am nevoie de o activitate. Tirul cu arcul mi se potrivește. Un plus pe lângă activitatea în sine de a trage cu arcul este și partea socială. La antrenament mă întâlnesc cu membrii clubului din care fac parte (AKTIV club), cu care glumesc, povestesc, cu care orele de antrenament t

* Iulia există în realitate. Grolsch Awakening vorbește despre oameni și creativitatea exprimată prin pasiunile lor - acele pasiuni care nu vin pe statele de plată, ci direct pe suflet.
Back Published 12 Aug 2013 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose