[Experimentalist la Sziget] Prima zi de Sziget Festival a mea, a treia a festivalului - de Livia Cosmineanu

Experiente / by Grolsch RO

Fãrã sã imi doresc, am vãzut la scena mare Die Ärzte, acest mix german de Holograf și Cargo, alături de fanii lor isterici care stiau toate versurile si care au comentat cu jumătate de gură un "îîîhhhh", când au anunțat că mai au doar un singur cîntec. Au prestat aproape 2 ore de 'schlagers' heavy metal optzeciste, vorbind non-stop in germana intre piese ('Is anyone here who does not speak German? Sehr Gut!') si agitând miile de fani, cam ca la un Festival al Berii din Piata Constitutiei. Noroc ca fan-cluburile Die Ärzte au fugit imediat la finalul concertului, lasandu-ne pe noi, profanii, sa asteptam cuminti Nick Cave and The Beeds. La 21:30 fix, a inceput magia, fara exagerare. A fost si "The weeping song", si "We No Who U R", si "Mermaids", si tot ceea ce 'specialistii muzicali' (pun intended) ar putea cu usurinta numi un setlist echilibrat.

Iar Nick Cave aruncând printre dinți un "Hurry up, Warren!", cand numitul fugise in backstage, in timp ce el canta la pian, cat mai suav cu putinta, Into My Arms

*** A consemnat pentru Experimentalist, cu drag, Livia, din spatele tonomatului de cafea, unde a gasit niște wi-fi la Sziget Hostel si unde și-a instalat biroul pe o pubelă, așa cum se poate observa în figura alaturată.

-------------------- Livia Cosmineanu este una dintre câștigătoarele provocării Wanted: experimentalist la Sziget - http://www.experimentalist.ro/provocari/display/72.

----------- Fotografiile, mai puțin prima, sunt courtesy of Ana Maria Tatu, cea de-a doua câștigătoare a provocării Wanted: experimentalist la Sziget.




Back Published 08 Aug 2013 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose