[Awakening] Valentin Ștefănică, de la Paint la artă

Creativitate / by Grolsch RO

Valentin Ștefănică este omul care ține internetul la un loc. El apare când cablurile sunt într-o confuzie de nedeslușit, când wifi-ul nu ascultă comenzile sau când ploaia vine de hac conexiunii digitale. Tot el apare când tastezi http://oglindainpustietate.blogspot.ro/ și dai enter, fiindcă blogul acesta este al lui. Nu i-am zice, de fapt, blog. Este un fel de expoziție digitală care a pornit din lipsă de resurse și care s-a continuat și pe asfaltul din Brașov, asfalt pe care Valentin a reprodus Strigătul lui Munch cu cretă, fără să aibă pregătire în acest sens. Are 28 de ani și este din Râmnicu Sărat, dar dacă vă faceți veacul prin București, puteți să-l chemați la o bere pe aici. Noi l-am luat la întrebări, pentru că ne-au picat cu tronc colajele, textele și fanteziile lui în Paint.

Întotdeauna ne-am întrebat cum își descoperă oamenii pasiunile. Tu cum te-ai împiedicat de a ta? Nu mi-am descoperit pasiunea, cred că e dintotdeauna. Sau daca am descoperit-o și când, este o dată vagă pentru mine. Viața fără pasiuni. Îți mai poți imagina așa ceva? Viața fără pasiuni? Nu cred că exista, e ca-n piesa aia a lui BItză, ”Vicii”. Dacă pasiunea ta ar vorbi, ce-ar spune despre tine? Desenele mele nu vorbesc despre mine, poate surprind o stare de spirit. Dar nu generalități legate de caracterul meu. Am o relație bună cu pasiunea mea. Nu mă tradează. Cred.

* Valentin există în realitate și pictează în realitate, fiind obsedat de vopseluri și acrilice și alte astfel de materiale. Grolsch Awakening vorbește despre oameni și creativitatea exprimată prin pasiunile lor - acele pasiuni care nu vin pe statele de plată, ci direct pe suflet.
Back Published 07 Aug 2013 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose