oyibo // pe motocicletă în Africa

/ by Grolsch RO

Oyibo, substantiv

Cuvânt provenind din dialectul nigerian Igbo şi ulterior adoptat în Yoruba şi în alte dialecte tribale din nordul și sudul Nigeriei ca denumirea standard pentru “persoană

cu pielea de culoare albă” (caucazian). Deşi este utilizat ca jargon, nu este un termen derogatoriu.
Cu această mențiune își încep volumul de călătorie Ana și Ionuț, doi tineri arhitecți care și-au petrecut 14 luni înconjurând Africa pe motocicletă.

Pe Ana Hogaș și Ionuț Florea i-am văzut prima oară la TEDxBucharest în 2012. Își începeau atunci istorisirea cu o figură retorică - ne rugau să ne gândim ce credem despre Africa înainte de povestea lor și să revenim la asta după cele 18 minute în care își rezumă impresiile și iubirea pentru continentul african. Au fost 18 minute de emoții; și nu era vorba de trac, ci de felul în care vorbeau despre pasiunea pe care o împărtășesc.
I-am cunoscut în timp ce plănuiau următoarea lor aventură – un nou an sabatic, fără bilet de întoarcere, fără hoteluri și extravaganțe, dar cu o curiozitate fără limite pentru noua destinație: Asia și drumul mătăsii. Tocmai terminau de scris prima parte a cărții lor despre aventura africană, Oyibo, pe care au lansat-o recent în format multimedia.
Povestea din carte e foarte mișto – Ana și Ionuț scriu la două mâini, se raportează mereu unul la altul, câteodată chiar fără să le deosebești vocile. Sunt un tot curajos care te inspiră să nu mai amâni nebunia pe care tot vrei s-o faci de
Back Published 10 Jun 2013
0 comments
Choose a cover
Choose