Unfinished Festival

/ by Grolsch RO

5 May 2016 // 19:00 - 29 May 2016 // 00:00
@Piata Universitatii, Teatrul National Bucuresti, ARCUB Gabroveni

Prima ediție a Festivalului de Arte Vizuale unfinished transformă în luna mai Bucureștiul în punct de avangardă al artei vizuale

Cei mai mari creatori vizuali din artă și jurnalism la nivel internațional vor ocupa centrul Bucureștiului între 5 și 29 mai, aducând cu ei o viziune ce integrează cele mai de inovatoare, captivante și interactive proiecte ale momentului. unfinished va aduce în prim plan producții revoluționare ale ultimilor ani în materie de jurnalism multimedia, instalații, film, realitate virtuală și artă computațională și digitală. 

unfinished își propune să fie o platformă de dialog și interacțiune între fotografia tradițională, jurnalismul vizual, film și artă, aduse împreună de tehnologie. 

Festivalul va cuprinde documentare web multimedia jurnalistice și interactive, artă informatică și vizuală, VR, instalații video și evenimente live. Conferințele și workshop-urile organizate în cadrul festivalului vor pune în context proiectele expuse, cu ajutorul jurnaliștilor, oamenilor de știință, artiștilor și a decidenților politici. Totodată, festivalul va oferi artiștilor și fotografilor oportunități de networking și de accesare a unor programe de training internaționale.

Festivalul va fi găzduit între 5 și 29 mai de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB, Piața Universității, și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” care va pune la dispoziție nou înființatul Centru Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ – Creative – CINETic.


Festivalul de Arte Vizuale unfinished va include expoziția de fotojurnalism World Press Photo 2016 în același timp extinzându-se cu instalații video, storytelling interactiv, realitate virtuală și artă digitală, aducând în București creatori, colective de artă și parteneri recunoscuți la nivel global.


Printre principalii parteneri de conținut se numără The New York Times, Time, United Nations VR Series, The Marshall Project, Al Jazeera și Consiliul Național al Filmului din Canada. Vor fi prezente proiecte individuale de la mari artiști de pe platforme diverse precum pionierul jurnalismului transmedia Tim Hetherington și artistul vizual Chris Milk.


http://unfinished.ro/


Back Published 05 May 2016
0 comments
Choose a cover
Choose